O parte a sediului agentiei ONU pentru refugiatii palestinieni, UNRWA, este in flacari ca urmare a confruntarilor din apropiere, relateaza CNN. Complexul a fost lovit de tirurile de artilerie din timpul confruntarilor dintre trupele israeliene si militanti ai Hamas, joi dimineata, a declarat directorul local al agentiei.

Trei angajati au fost raniti si depozitul complexului arde de cateva ore. Toate operatiunile din cadrul agentiei ONU au fost suspendate. Un alt oficial al agentiei a precizat ca "sute de tone" de ajutor umanitar au fost distruse de flacari.

Bombe cu fosfor alb

Un purtator de cuvant al UNWRA a declarat ca in atac au fost folosite bombe cu fosfor alb, agent chimic deosebit de toxic ce provoaca arsuri. Expunerea indelungata poate duce chiar la deces. Oficialii israelieni neaga ca ar fi folosit astfel de arme in prezenta operatiune in Gaza.

O ancheta a jurnalistilor britanici de la The Times a relevat insa ca zeci de palestinieni au suferit arsuri grave, posibile numai in urma expunerii la fosforul alb.

Ofensiva israeliana in Fasia Gaza a continua si in aceasta saptamana prin lupte intense purtate de trupele israeliene impotriva militantilor palestinieni, in timp ce tiruri de rachete au lovit nordul Israelului, dinspre Liban, pentru a doua oara in mai putin de o saptamana. Peste 1.000 de oameni au fost ucisi de la declansarea conflictului.