Criza economica se transforma intr-una politica in economiile din jur. Mai intai letonii au iesit in strada cerand demisia Guvernului pe fondul crizei care a adus tara in pragul recesiunii, iar acum e scandal si la bulgari.

Confruntarile dintre politisti si manifestanti (dintre care unii dispun de dispozitive explozive artizanale) s-au desfasurat chiar in fata cladirii Parlamentului, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne bulgar. 31 de persoane au fost retinute si 5 politisti au fost raniti, ca urmare a primului val de ciocniri. Grosul manifestantilor a fost format din pensionari, agricultori, studenti, acestia strigand "Demisia" si "Mafia" , la adresa Guvernului bulgar.

Dupa primele ciocniri, o parte dintre demonstranti s-a retras pe un bulevard din centrul capitalei, pe care l-a blocat timp de jumatate de ora.

Protestatarii s-au imprasiat pe mai multe bulevarde din Sofia, iar situatia in jurul Parlamentului a revenit la normal.

Cateva masini si autobuze au fost distruse in timpul confruntarilor.

In Riga, capitala letona, aseara s-a lasat la fel, cu arestari si raniri de persoane in urma manifestatiilor din fata Parlamentului. Circa 10.000 de oameni au iesit in strada, potrivit media locale, cerand demisia premierului Ivars Godmanis (centru-dreapta). La fel ca si la bulgari, motivele iesirii in strada sunt conditiile tot mai proaste in care a ajuns economia Letoniei.