Presedintele rus Dmitri Medvedev a criticat duminica Executivul lui Vladimir Putin pentru ritmul lent al gestionarii crizei economice din Rusia, relateaza Financial Times in editia electronica, citat de Mediafax.

Medvedev a precizat ca numai 30 la suta din programul guvernamental anticriza, intocmit in octombrie, a fost indeplinit. "Trebuie sa recunoastem ca masurile planificate sunt indeplinite, in momentul de fata, intr-un ritm mai lent decat cel asteptat si, mult mai important, mai lent decat o cere situatia din prezent", a declarat Medvedev.

Potrivit Financial Times, cei mai multi rusi au crezut ca Medvedev va fi subordonat lui Vladimir Putin, care l-a nominalizat, inainte de alegerile prezidentiale de anul trecut, drept succesor al sau. Desi mai multe incercari ale lui Medvedev de a intreprinde politici independente au fost impiedicate, analistii au observat o noua hotarare din partea presedintelui.

Intr-o serie de comentarii facute luna trecuta, care au fost percepute ca un semnal la adresa premierului Vladimir Putin, Medvedev a precizat: "raspunderea finala pentru ce se intampla in tara si pentru cele mai importante decizii imi apartine si nu as putea sa impart aceasta raspundere cu nimeni".