Armatorul grec Pericles Panagopoulos a fost rapit, luni, in apropiere de locuinta sa aflata in suburbiile Atenei, transmite BBC. Trei barbati inarmati i-au rapit pe Panagopoulos si pe soferul sau, dupa ce au blocat masina acestora in cartierul Kavouri. Armatorul, in varsta de 70 de ani, este fondatorul celei mai mari companii de navigatie din Grecia, Attica.

Trei barbati inarmati i-au rapit pe Panagopoulos si pe soferul sau, dupa ce au blocat masina acestora in cartierul Kavouri. Rapitorii i-au transferat pe cei doi intr-o alta masina, o duba care a fost descoperita ulterior la 150 de km distanta de locul incidentului.

Soferul a fost gasit incatusat in masina abandonata a rapitorilor.

Un muncitor constructor a anuntat politia dupa ce a fost martor la rapire. Politistii au anuntat ca asteapta sa intre in contact cu rapitorii.

Panagopoulos, in varsta de 70 de ani, este fondatorul celei mai mari companii de navigatie din Grecia, Attica.

Potrivit BBC, Pericles Panagopoulos a fost descris ca un "vizionar in domeniul navigatiei".

El a vandut o companie de linie in 1990 pentru 330 de milioane de dolari, dupa care a facut avere punand bazele companiei Superfast Ferries.

BBC precizeaza ca armatorul grec se afla intr-o stare precara de sanatate.

Rapirile par sa devenit o noua metoda folosita de infractorii din Grecia in ultima perioada. Magnatul Giorgios Mylonas a fost rapit in 2008 si a fost eliberat dupa doua saptamani, cand familia sa a platit o recompensa de 12 milioane de euro.

Citeste pe European Business Review o biografie a lui Pericles Panagopoulos.