Fostul secretar de stat american Henry Kissinger a declarat ca presedintele ales Barack Obama ar trebui sa profite de actuala criza economica la nivel global pentru a crea o noua ordine mondiala. Declaratia lui Kissinger a fost facuta pentru postul american de televiziune CNBC.

Kissinger, care a fost sef al diplomatiei SUA in timpul mandatului lui Richard Nixon, a fost intrebat care crede ca este cel mai important lucru ce ar putea sa defineasca Administratia lui Barack Obama. "Presedintele ales isi preia mandatul intr-un moment in care se petrec transformari simultane in multe parti ale lumii", a raspuns Henry Kissinger, mentionand tensiunile dintre India si Pakistan si miscarea islamista.

Obama "poate sa dea un nou avant politicii externe americane, in parte pentru ca ascensiunea lui este atat de extraordinara si admirabila", a afirmat Kissinger. Fostul sef al diplomatiei SUA a declarat ca "obiectivul lui Obama este acela de a dezvolta o strategie completa pentru America in aceasta perioada, cand o noua ordine mondiala poate fi creata. Este o mare oportunitate".

"Noua ordine mondiala", o expresie controversata

Expresia "noua ordine mondiala" dateaza cel putin din 1940, cand H.G. Wells a folosit-o drept titlu al unei carti despre un guvern mondial unic, socialist, potrivit lui Drew Zahn de la WorldNetDaily. "Fraza a fost asociata, de asemenea, cu presedinti americani, incluzandu-l pe Woodrow Wilson, ale carui eforturi privind stabilirea unei Ligi a Natiunilor au impus conceptul de guvern international, si pe Bush Sr., care a folosit termenul intr-un discurs din 1989".

In discursul sau din fata Congresului de la Washington, Bush a afirmat ca "a inceput un nou parteneriat intre natiuni si ne aflam astazi intr-un moment unic si extraordionar. Din aceste vremuri tulburi, un nou obiectiv - o noua ordine mondiala - poate apare: O noua era... in care natiunile lumii, estul si vestul, nordul si sudul, pot prospera si pot trai in armonie".

Noua ordine mondiala este o expresie folosita de cei care cred ca un guvern global se formeaza la varful elitelor mondiale. Kissinger a mai folosit-o in decembrie 2008 intr-un interviu cu jurnalistul Charlie Rose.

"Cred ca atunci cand noua Administratie va analiza pozitia in care se afla va vedea o criza uriasa si probleme grave, dar sunt de parere ca va observa si o speranta prin care sa construiasca un sistem international. Crizele jihadiste arata ca afacerile internationale nu pot fi conduse in intregime prin trasarea de granite si stabilind ce frontiere pot fi trecute de catre forte militare organizate. Acest lucru a fost reliefat si de criza financiara, care s-a extins in mod neasteptat in intreaga lume."

In martie 2007, WorldNetDaily a publicat un material care sustinea ca Henry Kissinger face parte din Bilderberg Group, o organizatie ce include lideri politici, oameni de afaceri, academicieni si ziaristi, care se intruneste anual incepand din 1954.

Organizatia sustine o agenda globalista si afirma ca notiunea de suveranitate nationala este depasita.