Miliardarul german Adolf Merckle, in varsta de 74 de ani, s-a sinucis luni, dupa ce imperiul sau financiar intampina dificultati din cauza crizei financiare mondiale si era in pragul falimentului, potrivit unui anunt facut marti de familia omului de afaceri, citat de Associated Press.

Familia magnatului nu a dorit sa dea detalii in privinta mortii acestuia, precizand doar ca problemele pe care companiile sale le-au intampinat l-au "doborat" si i-au "pus capat vietii". Merckle a murit luni seara, dupa ce a fost lovit de un tren in apropiere de Blaubeuren (sud-vestul Germaniei), locul sau de resedinta, potrivit presei germane. Politia a descoperit corpul unui barbat pe calea ferata, fara a-i dezvalui identitatea, si sustine ca nu exista niciun indiciu potrivit caruia altcineva ar putea fi implicat in moartea acestuia.

"Adolf Merckle a trait si a lucrat pentru familia sa si pentru afacerile lui. Pericolul care ameninta firmele sale, cauzat de criza financiara si de incertitudinile din ultimele saptamani, impreuna cu neputinta sa de a mai actiona, au doborat pasionatul om de afaceri si de familie si si-a luat viata", se arata in declaratia pentru presa facuta de apropiatii acestuia, potrivit BBC.

Miliardarul a surprins Germania dupa ce a pierdut aproape 400 de miliane de euro, anul trecut, in tranzactii bursiere ghinioniste, mai ales cu titluri Volkswagen, punand in pericol mai multe companii germane, detinute de familia sa.

Potrivit revistei Forbes, Merckle era pe locul 94 in topul global, cu o avere de 9,2 miliarde de dolari. Printre cele mai importante afaceri ale lui Merckle sunt producatorul de ciment HeidelbergCement si compania farmaceutica Ratiopharm International.