Un politist grec care pazea cladirea Ministerului Culturii de la Atena a fost impuscat, in noaptea de duminica spre luni, de doua persoane necunoscute inarmate cu arme automate, care au tras focuri de mitraliera asupra sa si a unui coleg, transmite BBC.

Ofiterul a fost transportat de urgenta la spital, unde a fost operat. El a suferit rani la piept si la picioare.

Fortele de ordine au lansat o vasta operatiune de capturare a atacatorilor, care au tras peste 20 de gloante spre cei doi politisti. Cartusele provin, cel mai probabil, de la o arma Kalasnikov.

Cel putin 40 de persoane din zona cartierului Exarchia, unde este situat ministerul, au fost retinute in cursul zilei de luni in cadrul operatiunilor de cautare.

Ministrul grec de interne, Prokopis Pavlopoulos, a declarat ca "Autorii incearca sa loveasca in inima democratiei. Insa gloantele si ucigasii nu pot leza morala politiei grecesti."

Este al doilea atac de acest gen dupa moartea tanarului Alexandros Grigoropoulos, ucis de un politist la inceputul lunii decembrie, in acelasi cartier Exarchia. Tragedia a declansat un nou val de proteste violente in Atena si in alte orase din Grecia.

La 23 decembrie, persoane necunoscute au tras focuri de arma asupra unei furgonete a fortelor de interventie dintr-un cartier din Atena, spargand un pneu al vehiculului.