Fostul presedinte al Statelor Unite George Bush Senior a declarat ca si-ar dori sa-l vada intr-o zi pe cel de-al doilea fiu al sau, Jeb, presedinte al Americii. Bush Sr. sustine ca Jeb, fost guvernator al Floridei, are capacitatea de a conduce Casa Alba, scrie ottawacitizen.com.

Jeb Bush, in varsta de 55 de ani, declarase anterior ca ia in considerare o eventuala candidatura pentru Senatul SUA in 2010. Actualul senator de Florida, republicanul Mel Martinez, se va retrage la finalul mandatului.

"Mi-ar placea sa-l vad candidand. Mi-ar placea sa-l vad presedinte intr-o zi, sau senator, sigur ca mi-ar placea", a spus Bush Sr., care a condus SUA in perioada 1989-1993.

"Acum, insa, nu este momentul potrivit. Am avut destui membri ai familiei Bush la Casa Alba", a adaugat el.

Bush si actualul presedinte, George W. Bush, reprezinta cel de-al doilea cuplu tata-fiu care a condus destinele Americii. John Adams a fost al doilea presedinte al SUA iar fiul sau, John Quincy Adams, cel de-al saselea.

Alegerea lui Jeb Bush in functia de presedinte ar reprezenta o premiera in istoria Americii.

George W. Bush va parasi Casa Alba in 20 ianuarie, in conditiile in care mai putin de o treime dintre americani sustin politicile pe care le-a promovat - unul dintre cele mai reduse procente din istoria tarii.