Cabinetul de securitate israelian a respins miercuri propunerile internationale privind incheierea unui armistitiu cu miscarea Hamas, informeaza AFP. Cabinetul israelian a decis sa continue ofensiva lansata sambata impotriva Hamas", a declarat un inalt responsabil israelian.

"Imaginati-va cum, la cateva zile dupa ce vom fi oprit unilateral operatiunile, un tir de rachete va lovi Ashkelon... Israelul a dat dovada de retinere mai multi ani. Israelul a acordat o sansa armistitiului, dar Hamas l-a incalcat", a spus premierul israelian Ehud Olmert.

Presedintele israelian Shimon Peres a afirmat marti ca Israelul doreste sa se ajunga la "o incetare a terorismului", "nu la un armistitiu" cu miscarea islamista Hamas in Fasia Gaza.

Ofensiva israeliana, care a facut cel putin 360 de morti si 1.700 de raniti palestinieni in Gaza, a fost declansata sambata, dupa ce Hamas nu a reinnoit un armistitiu de sase luni, care a expirat la 19 decembrie.

Israelul a declarat miercuri ca propunerea Frantei de a incheia un armistitiu de 48 de ore cu islamistii din Hamas, pentru a putea fi adus in Fasia Gaza ajutor umanitar, este nerealista, pentru ca nu garanteaza incetarea tirurilor cu rachete palestiniene asupra Israelului.

Puterile straine si-au intensificat presiunea asupra ambelor parti pentru a opri ostilitatile, iar oficialii israelieni au subliniat ca nu resping din start planul francez si ca sunt deschisi pentru eventuale amendamente.