Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a declarat ca doreste sa fie presedintele SUA in cazul in care Constitutia va fi schimbata pentru a permite cetatenilor americani nascuti in alte state sa candideze, transmite CBS.

Declaratia lui Schwarzenegger a fost facuta in timpul unui interviu acordat ziaristului Scott Pelley de la emisiunea "60 minutes".

Pelley, care a spus despre Schwarzenegger ca nu este "un om al ambitiilor mici", l-a intrebat pe guvernator daca "doreste sa devina presedinte, in cazul in care Constitutia va fi schimbata". "Categoric, da", a raspuns Schwarzenegger, adaugand ca "sunt mereu genul de persoana care cauta urmatorul obiectiv important. Iubesc incercarile. Intotdeauna imi fixez tinte atat de inalte, incat sunt aproape imposibil de indeplinit".

"Datorita acestor ambitii mari, esti intotdeauna infometat sa urci si sa urci. Pentru ca urcusul este interesant mereu. Iar cand ajungi in varf, trebuie doar sa alegi o alta tinta", a declarat guvernatorul Californiei.

Arnold Alois Schwarzenegger s-a nascut in Austria, in 1947. In octombrie 2003, el a fost ales in functia de guvernator al statului american California, fiind reales in functie la alegerile din 2006.

Schwarzenegger a castigat mai multe titluri de Mr. Universe, Mr. Olympia si a jucat in zeci de filme. El este si un om de afaceri de succes, avand investitii in mai multe companii imobiliare, restaurante etc.