Miliardarul american Donald Trump a criticat "lacomia" celor care au pierdut milioane de dolari in urma escrocheriei puse la cale de Barnard Madoff. Intr-un interviu pentru FoxNews, Trump se felicita pentru ca nu a investit bani in fondul lui Madoff si sustine ca le-a spus celor care au pierdut sume uriase ca "vor ajunge sa stranga mingile de golf pentru mine".

"Sunt unul dintre putinii oameni care nu a fost inselat de Madoff", spune Trump, adaugand ca nu intelege cum oamenii "au putut sa-si puna toti banii in mainile acestuia".

"Chiar daca era extraordinar, desi s-a dovedit ca nu e, cum sa-ti investesti banii in proportie de 100% cu el", s-a intrebat Trump, care a sustinut ca "nu stia foarte multe despre Bernie Madoff".

El a dat exemplul unor persoane din Palm Beach, care au pierdut zeci de milioane de dolari in urma afacerii Madoff si a declarat ca le-a spus acestora: "Veti ajunge sa strangeti mingile de golf si sa-mi duceti crosele".

"E vorba de lacomie pura", a concluzionat Trump, care este unul dintre principalii investitori de pe piata imobiliara din New York si din SUA. Averea lui depaseste trei miliarde de dolari.

Una dintre cele mai mari fraude din istoria Wall Street

Bernard Madoff, fost director al Nasdaq Stock Market, a fost arestat saptamana trecuta, fiind acuzat de o frauda de 50 de miliarde de dolari. Potrivit anchetatorilor, Madoff a pus la cale una dintre cele mai mari fraude din istoria Wall Street.

Anchetatorii sustin ca Madoff a mai infiintat un fond de investitii, bazat pe asa-numita "schema Ponzi", o operatiune ilegala in managementul fondurilor de investitii, similara cu jocurile piramidale. Ea presupune returnarea de profituri exagerate investitorilor, fara nicio baza reala. Poarta numele lui Charles Ponzi, un imigrant italian care a ramas in istoria SUA drept unul dintre cei mai mari fraudatori.

Fondul de investitii Fairfield Greenwich Group a pierdut 7,5 miliarde de dolari in urma fraudei pusa la cale de Madoff, fiind pe primul loc in lista companiilor ce au fost victime ale scandalului de pe Wall Street. Potrivit New York Times, pierderile raportate de Fairfield Greenwich Group reprezinta mai mult de jumatate din activele firmei.

Citeste aici o lista cu victimele escrocheriei, unele dintre companii fiind nevoite sa se inchida in urma pierderilor.