Un student iranian a fost filmat in timp ce tine un discurs impotriva liderilor regimului de la Teheran in timpul unui protest organizat la Universitatea Shiraz. Potrivit site-ului LiveLeak, studentul il critica pe Ali Larijani, presedintele Parlamentului iranian, dupa care il acuza de demagogie pe liderul Mahmoud Ahmadinejad.

"Nu va recunosc drept presedinte al unui Parlament ilegal", ii spune protestatarul lui Larijani, aflat in sala. Oficialul nu schiteaza niciun gest. Din sala se aud exclamatii de incurajare, care insa se sting dupa ce studentul isi indreapta criticile inspre presedintele Ahmadinejad despre care spune ca este "un demagog" si ca ii "face sila prin apropierea de Hugo Chavez".

Cativa dintre cei prezenti in sala pot fi observati cum se ridica in picioare si incep sa strige lozinci de sustinere fata de liderul de la Teheran. "Ahmadinejad, te sprijinim!" si "Moarte ipocritilor!", striga acestia, in timp ce restul studentilor privesc impasibili.

Imaginile au fost filmate cu un telefon mobil, la inceputul lunii decembrie.

Presa occidentala a relatat in ultimii ani despre manifestatii de protest impotriva liderilor regimului de la Teheran, organizate in special de studenti. Analistii vorbesc despre confruntarile, deseori violente, intre moderatii si conservatorii din Iran. Imaginile din timpul protestelor ajung rar in media straina.