Politia a arestat 87 de persoane la Atena in urma unor noi violente, luni noaptea, in centrul orasului, declansate dupa ce politia a ucis un tanar de 15 ani. Cei mai multi dintre cei retinuti au devastat magazine si au incendiat vehicule, in timpul celor mai grave violente urbane produse vreodata in Grecia, In acelasi timp, marti, va fi inmormantat Alexis Grigoropoulos, adolescentul ucis sambata de politisti la Atena.

Cei mai multi dintre cei retinuti au devastat magazine si au incendiat vehicule, in timpul celor mai grave violente urbane produse vreodata in Grecia, scrie AFP.

20 de politisti au fost raniti in confruntarile cu manifestantii. Pana acum, de la inceputul protestelor s-au operat aproape 200 de arestari.

Premierul Kostas Karamanlis a convocat luni seara tarziu o reuniune de urgenta a cabinetului. Potrivit Radio Romania, se vehiculeaza ideea ca ar putea fi declansata starea de urgenta daca vor continua confruntarile.

In acelasi timp, marti va fi inmormantat Alexis Grigoropoulos, adolescentul de 15 ani ucis sambata de politisti la Atena.

Decesul sau a provocat trei zile de violente urbane la Atena, Salonic si in alte mari orase din Grecia, in timpul carora zeci de magazine, banci si cladiri publice au fost devastate sau incendiate.

UPDATE Ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine s-au produs, marti, in apropierea Parlamentului de la Atena, dar si la Salonic. Protestatarii au aruncat un cocktail Molotov inspre politistii masati in fata Parlamentuleui elen, iar acestia au raspuns cu gaze lacrimogene.

Peste 1000 de persoane au participat, la Atena, la ceremonia de inmormantare a lui Alexis Grigoropoulos, adolescentul ucis sambata de politisti.

Premierul elen a facut apel unitate, in timp ce opozitia socialista a cerut demisia Executivului de la Atena.