Confruntari violente s-au produs, din nou, luni, la Salonic, sute de persoane protestand fata de uciderea unui adolescent de catre politisti, la sfarsitul saptamanii trecute. La Salonic, peste 300 de tineri au distrus masini si au spart geamurile magazinelor, pentru a protesta fata de moartea lui Andreas Grigoropoulos, in varsta de 15 ani, ucis de un politist la Atena.

ora 14.40 Trei politisti au fost raniti in Grecia in urma violentelor.

ora 14.30 Demonstranti greci au luat cu asalt Ambasada elena la Londra. Manifestatii au avut loc si la Berlin.

Cele mai violente confruntari au avut loc la Atena si Salonic, in apropierea institutiilor de invatamant superior. Principalele artere rutiere au fost redate circulatiei luni dimineata, insa in intersectii raman inca blocaje ale Politiei.

Potrivit corespondentului Radio Romania Actualitati, luni dimineata, in orasul Pygros din regiunea Ilias a avut loc un incident: aproximativ zece persoane au atacat, cu cocktailuri Molotov, cladirea Tribunalului din oras, provocand pagube.

Agentiile intrenationale de presa amintesc ca, in urma cu doua zile, protestatarii - in majoritate tineri - au aruncat cu cocktail-uri Molotov, au incendiat masini si au spart vitrinele la zeci de magazine si banci. Politia a ripostat cu gaze lacrimogene.

Violentele au izbucnit dupa ce un adolescent a fot impuscat mortal in cartierul Exarchia din capitala Greciei, un loc cunoscut pentru ciocniri intre fortele de ordine si grupuri de stanga. Adevarate lupte de strada au fost inregistrate in apropierea Universitatii Nationale Tehnice din Atena. Confruntarile s-au extins apoi si in Salonic, Komotini si pe insula Creta.

Doi ofiteri au fost suspendati iar politia ancheteza incidentul care a dus la moartea tanarului in varsta de 16 ani. Potrivit informatiilor, cei doi ofiteri, aflati in patrulare, ar fi fost atacati de un grup de aproximativ 30 de persoane. Unul dintre ei a tras un foc de arma, ucigandu-l pe adolescent.

Ministrul de interne, Prokopis Pavlopoulos, a exprimat "profundul regret" al Guvernului fata de moartea adolescentului. Conform BBC, Pavlopoulos si-ar fi inaintat demisia premierului, insa acesta i-a refuzat-o.