Peste 600 de angajati de la Departamentul american al Apararii, numiti de catre Administratia Bush, isi vor parasi posturile pana la 20 ianuarie, ziua in care presedintele ales Barack Obama isi preia mandatul, a informat Pentagonul. Informatiile vin la doar doua zile dupa ce echipa de tranzitie a presedintelui ales i-a instiintat pe toti ambasadorii numiti de actuala guvernare republicana ca vor trebui sa renunte la posturi pana la Ziua Inaugurarii.

Din cei peste 600 de angajati "numiti politic", 49 lucreaza in posturi care necesita confirmarea Senatului.

Cei mai multi dintre cei 600 de angajati vizati de disponibilizari vor pleca pana la 20 ianuarie, in timp ce altii vor ramane in functii pana cand succesorii lor vor fi confirmati.

Barack Obama a confirmat, luni, pastrarea lui Robert Gates in fruntea Departamentului Apararii. Este pentru prima oara cand un secretar de stat al Apararii este mentinut in functie odata cu schimbarea administratiei de la Casa Alba.

Robert Gates va avea misiunea de a "termina razboiul din Irak de o maniera responsabila" si de a transfera progresiv controlul guvernului de la Bagdad, a precizat Obama.

Pe de alta parte, presa americana a relatat miercuri ca echipa de tranzitie a presedintelui ales i-a instiintat pe toti ambasadorii numiti de actuala guvernare republicana ca vor trebui sa renunte la posturi pana la 20 ianuarie 2009.

Potrivit Washington Post, presedintele Obama va putea, in acest fel, sa-si recompenseze sustinatorii politici cu posturi in capitalele importante (din Marea Britanie, Japonia sau India) si cele din state exotice (Bahamas).