Unul dintre cele mai cunoscute magazine de bijuterii din Paris, Harry Winston, a fost jefuit joi seara, paguba fiind de peste 80 de milioane de euro, transmite BBC. Politia franceza a anuntat ca cel putin patru hoti, dintre care unii erau deghizati in femei, au furat aproape toate bijuteriile aflate in magazinul situat in apropiere de bulevardul Champs-Elysee.

Politia a declarat ca jaful este unul dintre cele mai mari din istoria tarii, dupa ce hotii au reusit sa fure bijuterii in valoare de peste 80 de milioane de euro.

Circa 10 clienti si 15 angajati se aflau in magazinul Harry Winston in momentul in care hotii au intrat si au cerut sa li se dea toata marfa.

Detectivii parizieni au declarat ca hotii pareau "bine informati" si ca stiau inclusiv numele unora dintre angajati. Jefuitorii le-au indicat "cu precizie" angajatilor locurile unde se aflau bijuteriile ce nu erau expuse pe rafturi.

Politia a afirmat ca unii dintre angajati au fost raniti in timpul jafului.

Magazinul Harry Winston se afla situat pe bulevardul Montaigne, iar printre clientii sai se numara membri ai unor familii regale si vedete de cinema.

Magazinul a mai fost jefuit in urma cu exact un an, cand hoti inarmati au furat bijuterii in valoare de 10 milioane de euro.