Ileana Ros-Lehtinen, o reprezentanta republicana in Congresul Statelor Unite, i-a inchis telefonul presedintelui ales, Barack Obama, crezand ca este vorba despre o farsa, scrie FoxNews.com.

Convorbirea telefonica a avut loc miercuri, la ora 1 p.m., Obama vrand sa o felicite pentru realegerea sa in Congres si sa-i transmita ca de-abia asteapta sa lucreze cu ea, ca lider al republicanilor in comitetul pentru afaceri externe al Camerei Reprezentantilor.

Convorbirea a durat un minut, dupa care Ileana Ros-Lehtinen a inchis telefonul, spunandu-i presedintelui ales ca nu se va lasa pacalita si ca este un imitator mai bun al lui Obama decat actorul de la Saturday Night Live, celebru pentru modul in care imita vocea viitorului lider al Americii.

"Am crezut ca unul dintre posturile de radio din Florida incearca o farsa incredibil de elaborata", a explicat Ros-Lehtinen, pentru Miami Herald. "Au reusit sa-i pacaleasca pe Fidel Castro, pe Hugo Chavez si pe multi altii, asa ca am spus: O, nu, eu nu o sa fiu pacalita".

Imediat dupa aceea, seful de cabinet al lui Obama, Rahm Emanuel, a sunat-o si el pe Ros-Lehtinen pentru a-i spune ca nu este vorba despre o gluma, dar reactia a fost aceeasi: reprezentanta republicanilor i-a inchis telefonul.

Doar interventia republicanului Howard Berman, presedinte al comitetului pentru afaceri externe, a convins-o pe Ros-Lehtinen ca Barack Obama se afla, intr-adevar, la celalalt capat al firului.

In cele din urma, cei doi au reusit sa stea de vorba, Ros-Lehtinen felicitandu-l pe Obama pentru victorie, in ciuda faptului ca a fost o sustinatoare ferventa, in campania electorala, a oponentului sau, senatorul republican John McCain.

"Obama s-a amuzat mult si mi-a spus ca in Chicago se incearca tot timpul astfel de glume", afirma Ros-Lehtinen, adaugand ca Barack Obama i-a spus: "Nu cred ca esti de vina pentru ca ai fost atat de sceptica".