Un membru al unui forum islamist care sustine Jihadul a lansat un apel pentru "invadarea YouTube" cu clipuri de propaganda, relateaza agentia France Presse, care citeaza Centrul American de Supraveghere a Site-urilor Islamiste SITE. "Fratilor, lasati-ne sa muncim si sa ne indeplinim misiunea. Pentru Allah, va cer ca, dupa citirea acestui mesaj, sa incepeti sa inregistrati clipuri video, sa le montati, sa le incarcati si sa le publicati pe forumurile militante, islamiste si generale", a precizat utilizatorul, care a postat sub numele de Omar Abdul Hakim. El a adaugat ca sustinatorii Jihadului trebuie sa publice pe YouTube inregistrarile video cu "pierderile inregistrate de cruciati".

De asemenea, acesta a oferit detalii despre tipul de software care trebuie folosit pentru montarea inregistrarilor in secvente de cate zece minute.

Pe de alta parte, YouTube afirma ca incurajeaza discutiile libere si apara dreptul fiecarui utilizator de a-si exprima opinii "putin populare", insa interzice publicarea de inregistrari violente sau care instiga la ura.

De altfel, gruparile islamiste folosesc internetul de nenumarate ori, ca mijloc de propaganda sau de comunicare.