Atacatorii care au actionat la Mumbai aveau ordine de la liderii lor sa ucida 5.000 de persoane, a declarat singurul terorist care a supravietuit, citat de Sunday Mirror. Azam Amir Kasab a cerut sa nu fie omorat de fortele de securitate. El a afirmat ca pregatirile pentru atac au inceput in urma cu mai mult de un an, iar liderii lor le-au cerut "sa ucida pana la ultima suflare".

Cel arestat sustine, de asemenea, ca sefii le-au cerut celor 10 teroristi sa omoare 5.000 de persoane. In masacrul produs la Mumbai au murit cel putin 174 de persoane, insa numarul ar putea sa depaseasca 300, dupa ce operatiunea fortelor de comando la hotelul Taj Mahal se va incheia. Autoritatile banuiesc ca in cladire se mai afla cadavrele altor cateva zeci de persoane.

Publicatia britanica sustine ca Azam Amir Kasab, ranit in timpul asediului, ar fi implorat sa nu fie ucis, in momentul in care a vazut cadavrul mutilat al altui terorist.

Potrivit unor surse din serviciile de informatii indiene, Kasab ar fi recunoscut ca a fost unul dintre cei 10 teroristi inarmati cu AK-47 si grenade care au atacat miercuri seara mai multe tinte din Mumbai. Atacatorii s-au pregatit la doua baze de antrenament din Kashmir, unde au fost ajutati de unul dintre cei mai cautati teroristi, aflati pe lista Interpol, Dawood Ibrahim.

Cativa dintre teroristi s-au deplasat la Mumbai in urma cu o luna, pentru a cauta locatiile, a face fotografii si a realiza harti detailate ale tintelor.

Teroristii au atacat 10 tinte in Mumbai, intre care doua hoteluri de cinci stele, Taj Mahal si Oberoi, precum si un centru evreiesc.

Kasab este acuzat ca a participat direct la asasinarea a trei importanti ofiteri de politie, inclusiv a sefului departamentului antiterorist din oras. Teroristul a fost capturat pe cand incerca sa fuga, el fiind ranit in timpul schimbului de focuri. In prezent, agenti indieni, britanici si americani il interogheaza.

Pe de alta parte, ministrul de interne Shivraj Patil si consilierul pe probleme de securitate nationala MK Narayanan si-au prezentat demisiile. Patil a afirmat ca se simte "responsabil moral" pentru faptul ca nu a reusit sa previna atacurile.

Kasab a cerut sa nu fie omorat