Echipa de tranzitie a presedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama, a primit pana in prezent CV-urile a peste 290.000 de persoane care doresc sa lucreze in viitoarea Administratie, numarul solicitantilor fiind asteptat sa treaca de un milion de persoane pana la 20 ianuarie 2009, cand noul lider de la Casa Alba isi va prelua mandatul. Prin comparatie, doar 44.000 de persoane au aplicat pentru un loc de munca in Administratia lui George W. Bush, in 2001.

Potrivit LA Times, cele mai multe dintre aplicatii privind un loc de munca au fost postate pe site-ul www.change.gov. Publicatia sustine ca acest numar nu-i include pe cei care au sunat, trimis email-uri sau au postat CV-uri pe paginile personale de Facebook ale membrilor echipei de tranzitie.

Conform informatiilor, unii dintre cei care aplica pentru locuri de munca in Administratia Obama au recurs la metode inedite pentru a fi siguri ca CV-ul lor va fi luat in considerare: au oferit bilete la meciuri de fotbal, cadouri si invitatii la cina pentru cei din echipa de tranzitie.

LA Times precizeaza ca unii membri ai staff-ului democrat si-au sters paginile personale de pe Facebook si MySpace, dupa ce au primit mii de solicitari, iar cativa dintre ei prefera sa nu apara in presa sau la TV pentru a nu-i incuraja pe oameni sa le trimita CV-ul.

Prin comparatie cu cele 290.000 de CV-uri primite de echipa Obama, doar 44.000 de persoane au aplicat pentru un loc de munca in Administratia lui George W. Bush, in 2001. Fostul presedinte Bill Clinton a primit in jur de 125.000 de CV-uri cand a preluat functia de presedinte, in 1993.

Numarul locurilor de munca oferite in Administratia Obama este de circa 8000.