Liderii statelor din regiunea Asia-Pacific (APEC), reuniti la Lima - capitala statului Peru - in cadrul unui Forum economic, au ajuns la concluzia ca, in decurs de 18 luni, criza economica globala va fi depasita.

In declaratia aprobata la finalul reuniunii, se precizeaza ca actuala criza economica mondiala este una dintre cele mai grave provocari din toate timpurile. De asemenea, tarile din zona Asia-Pacific au adoptat "actiuni rapide si decisive" pentru a contracara incetinirea economica globala. Participantii la discutii au mentionat, totodata, ca este nevoie de actiuni urgente si decisive pentru a stabiliza sectorul financiar si pentru a consolida ritmul cresterii economice, transmite BBC.

Summitul APEC a fost ultimul pentru presedintele in exercitiu al Statelor Unite, George Bush. Se pare ca liderul american - care a insistat constant pentru mentinerea pietelor deschise - a fost multumit de declaratia finala adoptata. La reuniunea de la Lima au participat lideri din 21 de tari, care reprezinta jumatate din economia lumii.