Intr-un mesaj audio transmis pe pagina web islamista, numarul doi al retelei teroriste Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, l-a insultat si criticat pe presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama.

Mesajul pare a fi intocmit pentru a-i convinge pe musulmani si arabi ca Obama nu reprezinta o schimbare in politica Statelor Unite si ca il asteapta o mostenire de esecuri si crime comise de predecesorul sau. Acesta este primul raspuns al retelei teroriste dupa victoria lui Barack Obama.

Potrivit Radio Romania Actualitati, Obama, alaturi de secretarii de stat Colin Powell si Condoleezza Rice este numit de liderul terorist drept 'house-negros", o expresie defaimatoare la adresa americanilor de culoare.

In mesaj se spune ca Obama nu se aseamana nici pe departe cu Malcolm X, considerat un adevarat luptator pentru drepturile negrilor in Statele Unite, care a criticat liderii de culoare care colaboreaza cu albii.

De asemenea, este criticata intentia lui Obama de a transfera trupele americane din Irak in Afganistan, o actiune, mentioneaza al-Zawahiri, sortita esecului.