Teoria potrivit careia Adolf Hitler avea un singur testicul a fost confirmata de un medic german care l-a avut ca pacient pe temutul Fuhrer. Potrivit cotidianului The Telegraph, medicul Johan Jambor, veteran de razboi, i-a povestit unui preot despre cum i-a salvat viata liderului nazist, dupa ce acesta fusese ranit intr-o lupta din Primul Razboi Mondial.

“In 1916, au avut cea mai grea confruntare, in Batalia de pe Somme. Timp de cateva ore, Johan si alti voluntari au ridicat soldatii raniti. Printre acestia se numara si Hitler, pe care il botezasera “Galagiosul”, caci striga neincetat dupa ajutor”, a povestit, pentru The Sun, Blassius Hanczuch, un prieten al lui Jambor.

“Abdomenul si picioarele lui erau pline de sange. Hitler fusese ranit in zona abdominala si ii lipsea un testicul. Prima intrebare pe care Hitler i-a pus-o doctorului a fost daca va putea avea copii”, a mai spus acesta.

Hanczuch a precizat ca medicul i-a povestit intamplarea si preotului Franciszek Pawlar, care a consemnat totul intr-un jurnal si a pastrat notite despre acea conversatie. Documentul a iesit insa la lumina si confirma o ipoteza veche de zeci de ani.

Johan Jambor a murit la varsta de 94 de ani, in 1985, iar secretul dezvaluit preotului Franciszek Pawlar a fost confirmat de unul dintre bunii sai prieteni. Blassius Hanczuch a adaugat ca Jambor ar fi regretat cumplit ca i-a salvat viata dictatorului, acesta avand cosmaruri dupa venirea la putere a nazistilor.