Compania Alitalia a anuntat ca va anula zilnic 100 de zboruri pana la sfarsitul lui noiembrie din cauza actiunii de protest a pilotilor si a insotitorilor de zbor, transmite CNN.

Administratorul numit al operatorului italian, Augusto Fantozzi, a declarat ca Alitalia pierde zilnic milioane de euro din cauza protestelor.

Fantozzi a afirmat ca Alitalia va anula 100 din cele 600 de zboruri zilnice pana la sfarsitul lunii, cand se asteapta finalizarea procesului de vanzare a companiei.

Protestatarii sustin insa ca operatorul aerian este cel care provoaca haos, anuland zborurile pentru a reduce din costuri.

Compania a anuntat ca va returna banii celor care si-au cumparat deja bilete si ale caror zboruri sunt anulate, sfatuiind insa pasageri sa verifice pagina electronica a Alitalia pentru toate informatiile.

Un grup de investitori, condusi de Roberto Colaninno, directorul producatorului Piaggio, s-a oferit sa preia Alitalia in urma unei intelegeri ce valoreaza un miliard de euro. Ei intentioneaza sa reduca din zboruri si din personal, dupa ce vor combina noua companie cu Air One, cel de-al doilea operator aerian italian.

Protestele au inceput dupa ce negocierile salariale cu o parte dintre sindicate au esuat. Investitorii au afirmat ca nu vor mai negocia cu sindicatele protestatare si vor oferi contracte individuale pilotilor si insotitorilor de bord.