Sarah Palin, nominalizata de republicani pentru functia de vicepresedinte la alegerile din 4 noiembrie, a fost aleasa de bloggerii conservatori din Statele Unite drept "Cea mai simpatizata personalitate" a dreptei americane. Initiativa realizarii clasamentului le-a apartinut celor de le Right Wing News, iar la sondaj au raspuns 44 de bloggeri conservatori.

Publicarea clasamentului a intervenit in contextul in care Palin, care este guvernatorul statului Alaska, este considerata de analisti ca una dintre figurile emblematice ale noului val al republicanilor americani. De la Palin se asteapta sa contribuie decisiv la refacerea Partidului Republican, afectat atat de pierderea Casei Albe, cat si de rezultatele dezamagitoare la alegerile pentru Congres.

De asemenea, Palin este vazuta drept o candidada serioasa la alegerile din 2012 pentru Casa Alba.

Iata primele locuri din clasamentul "dreptei" americane, in paranteza fiind numarul de voturi obtinut de fiecare (bloggerii au putut desemna orice personalitate considerata ca facand parte din dreapta americana, fie ea republicana, conservatoare, libertariana, vedeta TV etc):

1) Sarah Palin (33) - guvernatorul statului Alaska

2) Rush Limbaugh (29) - personalitate radio si comentator politic

3) Bobby Jindal (22) - guvernatorul statului Louisiana

4) Fred Thompson (18) - actor, avocat, fost senator de Tennessee

5) Newt Gingrich (17) - fost presedinte al Camerei Reprezentantilor

6) Mark Steyn (13) - comentator si scriitor conservator

7) Michael Steele (12) - avocat, politician, fost guvernator adjunct al statului Maryland

7) Michelle Malkin (12) - comentator politic

9) Ann Coulter (11) - scriitor si comentator politic

9) Thomas Sowell (11) - economist, comentator politic si scriitor

Saptamana trecuta, Right Wing News a realizat un clasament al celor mai putin simpatizate personaje ale dreptei americane, iar John McCain a iesit pe primul loc in urma voturilor primite de la 46 de bloggeri conservatori.

Right Wing News a inceput sa realizeze cele doua clasamente in 2005. Anul trecut, Rush Limbaugh si Ron Paul au ocupat primul locul in topurile celor mai simpatizate/mai putin simpatizate personalitati de dreapta.