Victoria lui Barack Obama in alegerile pentru Casa Alba ar putea fi urmata de o crestere a natalitatii in Statele Unite. Potrivit Newsweek, in orele si zilele care au urmat alegerilor de la 4 noiembrie, multi dintre suporterii senatorului de Illinois au trait intr-o stare de exaltare favorabila procrearii. "Speranta si euforia sunt doua afrodisiace importante", sustin sociologii, adaugand ca este posibil ca, peste noua luni, America sa cunoasca un asa-numit "baby boom", asociat cu victoria in alegeri a democratului.

Revista americana afirma ca multi dintre sustinatorii democratului au trait imediat dupa alegeri o stare de excitare care este propice procrearii. Acest lucru ii face pe experti sa sustina ca, peste noua luni, America ar putea cunoaste o crestere importanta a natalitatii, un asa-numit baby boom. Specialistii afirma ca o astfel de crestere este asociata adesea cu un eveniment de proportii majore, fie de natura negativa (un atac terorist), fie pozitiva (sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial).

"Starea generala a natiunii si optimismul legat de noua conducere sunt mereu asociate intr-un fel cu rata nasterilor", a declarat dr. Manny Alvarez, seful Clinicii de reproducere de la Centrul medical universitar Hackensack, in New Jersey.

La randul sau, sociologul Pepper Schwartz, de la Universitatea Washington, a declarat ca "speranta si euforia sunt afrodisiace importante". In plus, alegatorii sub 30 de ani au votat in proportie de 2 la 1 pentru Obama. "Cand combini cele doua elemente, rezultatele probabile sunt ceea ce Urban Dictionary a numit deja Obama babies: copii conceputi dupa ce Obama a fost proclamat presedinte, prin asa-numitul sex sarbatoresc".

Newsweek citeaza cazul unei femei din Reno (Nevada), Abbi Whitaker, care a afirmat ca "in noaptea alegerilor, sotul meu a reusit sa bea o sticla si jumatate de vin si vroia doar sa facem un Obama election baby. S-a gandit ca acesta ar fi cel mai grozav lucru".

De altfel, publicatia afirma ca magazinele Babeland din Seattle, New York si Los Angeles, specializate in vanzarea de jucarii sexuale, au raportat cresteri cu 26% a afacerilor dupa 4 noiembrie, ziua alegerilor.

Specialistii demografi au afirmat ca, pentru a se materializa asa-numitul Obama baby boom, "nebunia sexuala" ar trebui sa mai dureze o perioada. "Intrebarea este daca aceasta stare de excitare va continua. Daca este doar un moment trecator si apoi toata lumea va cadea din nou in depresie, am putea sa fim martorii unei cresteri usoare a natalitatii. Daca insa starea aceasta continua, rata natalitatii in august, adica peste exact noua luni, ar putea fi inceputul unui eveniment important", a declarat demograful Woody Carlson, de la Florida State University.

In sfarsit, Newsweek aduce in discutie chiar si nasterea presedintelui ales al SUA, Barack Obama. Acesta s-a nascut la 4 august 1961, adica la exact noua luni de la ziua in care John F. Kennedy a fost ales in fruntea Adminsitratiei americane. Ar fi putut parintii lui Obama, cunoscuti cu idei progresiste, sa-l fi conceput pe aceasta chiar in seara istorica a victoriei lui JFK?, se intreaba publicatia.