Clericul Muhammad Al-Munajid, acuzat de media occidentala ca ar fi emis un edict religios - fatwa - prin care cerea uciderea lui Mickey Mouse, sustine ca a fost citat gresit, iar toata povestea este o manipulare a unui site de stiri condus de un ofiter Mossad. "Mickey Mouse poate fi ucis doar in lumea fanteziei, in filme si in vise", explica el.

"Nu am emis niciodata o fatwa privind uciderea lui Mickey Mouse. Nu mi-a cerut nimeni, nicodata, sa ma pronunt asupra acestui subiect si nici nu am spus vreodata ca este permisa sau necesara uciderea acestui personaj", spune el.

Clericul musulman precizeaza ca a vorbit despre efectul nociv al unor filme asupra oamenilor, filme care sunt folosite pentru prozelitism crestin, pentru imprastierea ateismului sau a vrajitoriei - cum este cazul seriei Harry Potter - sau pentru trezirea poftelor, ceea ce ii face pe barbati sa fie nemultumiti de sotiile lor.

"Am spus ca unele personaje de desene animate, precum cainii, porcii sau soarecii - animale vrednice de dispret, potrivit Shari'a - sunt glorificate in astfel de filme. Eu am spus ca prezentarea unor astfel de lucruri este nepotrivita, si ca soarecele, acest "mic corupator", ar trebui ucis in toate cazurile", continua clericul musulman, intr-un interviu televizat.

"L-am mentionat pe Mickey Mouse, sau pe Jerry, doar cu titlu de exemplu. Nicio persoana care stie ca Mickey Mouse este un personaj de desen animat nu ar emite vreodata o fatwa prin care sa ceara sa fie ucis".

"Aici a intervenit site-ul MEMRI.net - un site evreiesc condus de un ofiter Mossad, care monitorizeaza tot ce spun predicatorii religiosi. Chiar si aceasta transmisiune este monitorizata, si extrag fragmente din ea. Odata, am spus ca femeia trebuie sa se supuna barbatului sau. Daca acesta o cheama in pat, ea trebuie sa consimta, pentru ca altfel va fi blestemata de ingeri. MEMRI a luat un fragment din ce am zis si a scris: "Violarea sotiilor...". La fel s-a intamplat si cu Mickey Mouse", acuza el.

Muhammad Al-Munajid a subliniat ca nu se plange de comportamentul celor de la MEMRI, pentru ca, in fond, "ei sunt dusmanii nostri si inteleg de ce procedeaza asa". "Ce nu inteleg este cum unii musulmani au putut sa creada ca am emis o fatwa pe aceasta tema", adauga el.

"Ei vor o forma de islam care sa nu inspaimante dusmanul, dar acest lucru este imposibil, pentru ca Allah spune: Evreii si crestinii nu vor fi multumiti de voi pana cand nu le veti urma religia. Nicio forma de islam nu poate multumi dusmanul", incheie clericul musulman.