O falsa editie a cotidianului New York Times, distribuita miercuri in peste 1,2 milioane de exemplare la New York si Los Angeles, anunta incheierea razboiului din Irak. Falsul ziar are 14 pagini, este identic cu originalul in ceea ce priveste grafica sau caracterele, este datat 4 iulie 2009, ziua nationala a Statelor Unite si are chiar si un site propriu.

Autorii farsei sunt un grup de activisti, Yes Men. "Editia speciala" a New York Times nu se limiteaza doar sa anunte sfarsitul razboiului din Irak, ci si inculparea pentru inalta tradare a actualului presedinte al SUA, George W. Bush. "Acum vad ca a fost o greseala sa implic tara noastra in razboiul din Irak. Am facut milioane de oameni sa sufere, iar acum vad ca tot ce mi-a mai ramas de facut este sa sufar si eu", il "citeaza" New York Times pe "inculpatul" Bush.

"Cetatenii voluntari care au publicat acest ziar au petrecut ultimii opt ani visand la o lume mai buna pentru ei, pentru prietenii lor sau pentru descendentii lor", a scris comitetul editorial al ziarului. Membrii acestuia au afirmat ca spera ca noul presedinte Barack Obama sa nu uite de promisiunile din campanie electorala si sa retraga trupele din Irak.