Austriacul Josef Fritzl, care si-a sechestrat si abuzat fata timp de 24 de ani, a fost acuzat ca l-a ucis pe unul dintre cei sapte copii pe care i-a avut cu aceasta, informeaza BBC.

Daca va fi gasit vinovat de crima, Fritzl, in varsta de 73 de ani, risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 10 ani pana la detentia pe viata.

Procurorii l-au acuzat pe Fritzl de crima, in legatura cu moartea unuia dintre copiii facuti cu fata sa, Elisabeth. Copilul a murit in 1996, la scurta vreme dupa nastere, deoarece Fritzl nu a solicitat ajutor medical, cu toate ca era constient ca bebelusul putea sa moara, sustin anchetatorii.

Austriacul a marturisit politiei ca a ars intr-o soba cadavrul copilului care s-a nascut mort.

In afara de crima, Fritzl mai este acuzat si de sclavie si de viol, iar pedeapsa pentru aceste infractiuni este de 20 de ani de puscarie.

Cazul a iesit la suprafata dupa ce Kerstin, una dintre fetele lui Fritzl, a suferit o infectie a rinichilor si a fost internata de urgenta.

Josef Fritzl a avut sapte copii cu fiica sa, Elisabeth, dintre care unul a murit la cateva zile de la nastere. Barbatul i-a tinut pe Elisabeth si pe trei dintre cei sase copii care au supravietuit inchisi in subsolul casei, in timp ce pe ceilalti i-a adoptat impreuna cu sotia sa, dupa ce a convins-o ca mama lor i-a abandonat in fata usii.

Psihiatrii care l-au evaluat pe Fritzl in octombrie au afirmat ca acesta este in deplinatatea facultatilor mintale. Procesul sau va incepe in 2009.