Un soldat irakian care a fost palmuit de un militar american, in timpul unei misiuni comune de patrulare in Mosul, in nordul Irakului, a deschis focul si a ucis cel putin doi soldati ai SUA, a anuntat o sursa din Ministerul irakian de Interne, citata de AFP. Incidentul a dus la ranirea mai multor soldati americani.

Potrivit sursei citate, un militar al armatei SUA a palmuit un soldat irakian, provocand riposta acestuia. Sursa nu a precizat cati soldati americani au fost raniti.

"In timpul unei misiuni de patrulare, un soldat irakian a deschis focul, in jurul oreu 10:00 GMT, in cartierul al-Zijili, asupra militarilor americani, ucigand cel putin doi dintre ei si ranind mai multe persoane", a declarat o sursa din Ministerul de Interne.

Purtatorul de cuvant al armatei SUA, maiorul Margaret Kageleiry, a confirmat ca doi soldati americani au fost ucisi la Mosul, dar a refuzat sa faca orice alte comentarii.

Serviciul de presa al armatei pentru regiunea de nord a precizat ca soldatul care a deschis focul nu a fost identificat.