Presedintele George W. Bush s-a suparat din cauza faptului ca apropiati ai noului lider al Administratiei de la Washington, Barack Obama, ar fi oferit presei informatii despre discutiile avute de cei doi in timpul intalnirii desfasurate luni la Casa Alba, au declarat surse citate de Drudge Report.

Detalii despre intalnirea dintre Bush si Obama au fost relatate in presa americana de marti. "Bush si Obama at odds over aid for auto industry", a titrat marti New York Times, citand "persoane familiare cu discutia" dintre cei doi. Publicatia pretinde ca "Bush a indicat faptul ca ar putea sprijini acordarea unui ajutor dar si un pachet economic pentru industria auto daca Obama si democratii din Congres renunta la opozitia fata de un acord de liber schimb cu Columbia".

La randul sau, agentia Associated Press a transmis detalii ale conversatiei de la Casa Alba, citand "consilieri care au descris discutia sub protectia anonimatului, din cauza naturii private a intalnirii".

Lideri democrati au solicitat guvernului federal un pachet economic de salvare a industriei auto, beneficii pentru someri si proiecte de infrastructura. Solicitarea democratilor intervine in contextul in care, in septembrie, Congresul a adoptat un plan de salvare in valoare de 700 de miliarde de dolari pentru industria financiara din Statele Unite.

Bush si Obama s-au intalnit luni la Casa Alba, fara ca vreunul sa fie insotit de vreun consilier. Apropiati ai Administratiei Bush sunt convinsi ca scurgerile de informatii sunt un efort de sabotare a ultimelor 70 de zile pe care Bush le mai are de petrecut in functia de presedinte al Statelor Unite.

Un consilier de rang inalt al Casei Albe a declarat, de altfel, citat de Drudge Report, ca "senatorul Obama se pare ca nu este familiar cu o traditie indelungata a presedintilor care-si pastreaza confidentiale discutiile private".

Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a fost primit luni seara la Casa Alba de presedintele in exercitiu, George W. Bush. Intalnirea a durat circa o ora, iar la finalul sau nu au fost facute declaratii de presa.