Un congresmen republican din statul american Georgia si-a exprimat temerile ca presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, va infiinta o forta de securitate similara cu Gestapo, care va impune o dictatura fascista in SUA. Paul Broun s-a referit la o declaratie din vara a lui Obama in care democratul solicita crearea unei forte civile care sa preia de la armata o parte din responsabilitatile de asigurare a securitatii tarii.

"Poate suna un pic nebuneste sau deplasat, dar adevarul este ca Obama a fost cel care a propus aceasta forta de securitate nationala", a afirmat Broun. "Incerc doar sa atrag atentia ca am putea - sper insa ca nu va fi cazul - sa avem o problema cu acest tip de filozofie socialista radicala sau marxista", a adaugat congresmenul de Georgia, intr-un interviu pentru AP.

Broun a declarat ca "acelasi lucru l-a facut Hitler in Germania nazista si acelasi lucru l-a facut si Uniunea Sovietica", precizand ca Obama ii demonstreaza ca este "marxist" atunci cand "propune formarea unei forte civile care se afla sub comanda sa si care este la fel de puternica precum armata SUA".

In iulie, in timpul unui discurs tinut in Colorado, nominalizatul Partidului Democrat la presedintia Statelor Unite a declarat ca "nu putem sa continuam sa ne bazam pe armata in speranta de a atinge obiectivele de securitate nationala pe care ni le-am fixat. Trebuie sa avem o forta civila de securitate nationala care sa fie la fel de puternica, de influenta si de bine finantata precum armata".

In opinia mea, am ales un marxist in functia de presedinte al Statelor Unite.

Paul Broun

Broun s-a referit, de asemenea, si la faptul ca Obama ar putea incerca sa interzica portul de arme daca va crea o forta de politie civila. Obama a afirmat in trecut ca respecta cel de-al doilea amendament la Constitutie, care ofera americanilor dreptul sa detina arme, si s-a declarat favorabil unor legi "de bun-simt" in ceea ce privesc armele. Analistii sunt de parere ca presedintele ales ar putea sa promulge legi care interzic detinerea de arme de asalt.

"Nu putem sa ne complacem in automultumire. Trebuie sa ne reamintim ca Adolf Hitler a fost ales intr-o Germanie democratica. Nu-l compar pe Obama cu Hitler, insa ceea ce spun este ca exista aceasta posibilitate", a declarat republicanul.

In urma cu cateva zile, Broun a afirmat ca "in opinia mea, am ales un marxist in functia de presedinte al Statelor Unite", facand referire la declaratiile lui Obama privind rolul crescut al statului in economie si la ideile legate de raspandirea bogatiei.

Echipa lui Obama nu a raspuns declaratiilor lui Broun.