La mai putin de o saptamana dupa ce a fost ales presedinte al Statelor Unite, Barack Obama a fost informat, luni seara, la Casa Alba, despre cum functioneaza administratia americana si despre problemele arzatoare care il vor astepta imediat dupa ce isi va prelua functia in 20 ianuarie 2009.

Insotit de sotia sa Michelle, Obama a fost primit de presedintele in exercitiu si de sotia acestuia.

Cei doi si-au strans mana si au zambit inainte de a se indrepta spre Biroul Oval. Intalnirea a dura circa o ora, iar la finalul acesteia George Bush l-a condus pana la masina pe succesorul sau care s-a intors la Chicago, scrie Reuters.

Nu au fost facute declaratii de presa.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe precizase inainte de intrevederea dintre Bush si Obama ca discutiile vor viza, in primul rand, economia Americii, dar si fronturile de lupta din Irak si Afganistan.

Tot inaintea intalnirii George W. Bush a declarat ca "in saptamanile urmatoare voi cere responsabililor din administratie sa informeze echipa lui Obama asupra aspectelor importante ale politicii, pietelor financiare si razboilui din Irak".

Intalnirile intre presedintele la final de mandat si cel ales sunt o obisnuinta a democratiei americane, dar de obicei nu au loc imediat dupa alegeri, mai scrie sursa citata.