Premierul in exercitiu al Israelului, Ehud Olmert, a declarat luni - in cursul ceremoniilor care au marcat asasinarea lui Yitzhak Rabin - ca statul evreu trebuie sa fie pregatit sa renunte la unele zone din Ierusalim si sa revina la granitele din 1967, anunta Mediafax, citand editia electronica a Jerusalem Post.

"Daca dorim sa avem in continuare un Israel al evreilor si un stat democratic, trebuie sa renuntam la parti din patrie la care am visat si ne-am rugat cateva generatii, chiar si la cartierele arabe din Ierusalim, pentru a reveni, cu unele modificari, la frontierele din 1967", a spus Olmert.

"Decizia trebuie luata acum. A venit momentul adevarului. Nu trebuie sa pierdem oportunitatea. Daca, Doamne fereste, gresim, vom pierde sustinerea pentru ideea existentei a doua state. Nu putem cauta alternativa. Putem amana cativa ani in care va mai curge sange. Dar trebuie sa analizam situatia cu onestitate, mandrie si responsabilitate. Gloantele care l-au ucis pe Rabin nu pot inchide calea istorica pe care a deschis-o. Chiar si dupa moarte, Rabin va fi victorios", a explicat Olmert.

Premierul in exercitiu a facut aceste declaratii in cursul ceremoniilor organizate in memoria fostului premier Yitzhak Rabin, de la a carui asasinare se implinesc 13 ani.