Presedintele in exercitiu al Statelor Unite, George W. Bush, a folosit o solutie dezinfectanta dupa ce i-a strans mainile lui Barack Obama, in cadrul primei lor intalniri, in urma cu patru ani, relateaza Fox News, citat de Mediafax. Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, va avea luni o intalnire cu George W. Bush.

In urma cu patru ani, Obama si alti membri proaspat alesi in Senat au fost invitati la Casa Alba, pentru a lua micul dejun cu presedintele.

"Obama!", a exclamat Bush, potrivit unui al doilea volum de memorii al lui Obama intitulat "Indrazneala de a spera". "Vino aici sa o cunosti pe Laura. Laura, ti-l amintesti pe Obama. L-am vazut la televizor in noaptea alegerilor. Frumoasa familie. Iar sotia ta, o doamna impresionanta", a continuat Bush.

Cei doi politicieni si-au strans mainile, spune Obama, iar Bush s-a intors catre un adjunct al sau, "care i-a turnat multa solutie dezinfectanta pe maini". Bush i-a oferit si lui Obama dezinfectant, care a comentat in memoriile sale: "Pentru ca nu am vrut sa par neatent la igiena, am luat si eu putin".

Ulterior, presedintele l-a luat deoparte pe Obama si i-a spus: "Sper ca nu te superi ca iti dau un sfat (...). Te asteapta un viitor stralucit (...) Cand ai parte de multa atentie, cum este cazul tau, oamenii incep sa te vaneze (...). Toata lumea asteapta sa aluneci, intelegi ce vreau sa spun? Asa ca ai grija".

Cand un jurnalist i-a citit aceste pasaje in timpul unui interviu, Bush a reactionat indignat: "Credeam ca sunt amabil. Iar la final el cu asta a ramas?". Presedintele a adaugat incruntat: "Nu ma cunoaste prea bine".