Cateodata, se intampla sa te trezesti dupa o noapte de betie si sa-ti dai seama ca tocmai ai trimis o scrisoare total nepotrivita fostei prietene sau sefului tau. Si cateodata, ziarist fiind, realizezi ca, beat fiind, recunosti in fata camerei ca ai plagiat si demisionezi spectaculos, tipand "F**k you!" la seful tau, relateaza timesonline.co.uk.

Asta i s-a intamplat lui Adam Smith, reporter de la Birmingham Mail, miercuri dimineata, dupa cum arata imaginile postate pe YouTube. Tanara speranta relateaza alegerile din Statele Unite asezat pe asfalt si vorbind destul de impleticit.

Smith povesteste, in inregistrarea care a facut 20.000 de vizualizari in mai putin de 48 de ore, ca si-a luat o saptamana de vacanta pentru a lucra, ca voluntar, la campania lui Barack Obama.

Dupa alegerea primului presedinte de culoare al SUA, Smith, care isi redacta pe laptop articolul, este intervievat de un olandez, ziarist amator la Couscous Global.

"Am vrut sa fiu aici pentru acest moment istoric. Problema este ca cititorii de la Birmingham Mail urmeaza sa primeasca versiunea mea de istorie, iar eu sunt un pic cam nervos", explica el.

Dupa ce rade si isi pocneste degetele, adauga: "Multumesc lui Dumnezeu ca exista BBC, pentru ca dau copy si paste, oh, baby!".

Pentru ca nu a vrut sa lase impresia de total neprofesionalism, precizeaza: "Sunt un ziarist de stiri cinstit".

Pentru a adauga si mai multa culoare, ziaristul isi incheie declaratie: "Numele meu este Adam Smith, cunoscut si ca Steve Zacharanda, cel care tocmai si-a dat demisia de la Birmingham Mail, Birmingham Post si Birmingham Sunday Mercury, pentru a-mi face propria revista…F**k you, fac ce vreau!".

Steve Dyson, editor la Birmingham Mail, nu a comentat prea mult evenimentul: "Este o problema interna, pe care nu o putem discuta".

Intrebat despre atitudinea companiei in privinta plagiatului, el a precizat: "Desi nu putem comenta probleme interne, plagiatul nu va fi tolerat sub nico forma la BTM Media Limited - desi nu credem ca astfel de lucruri au avut loc".

Intr-un comentariu postat a doua zi pe YouTube, ziaristul pare sa se fi trezit: "Eram in concediu, lucram pentru campania lui Barack Obama, si tocmai muncisem 18 ore in incercarea de a face din aceasta lume un loc mai bun. Va rog sa verificati toate stirile BBC si sa vedeti daca am copiat ceva. Nu am copiat nimic, a fost o gluma care trebuie inteleasa exact in spiritul in care a fost spusa".