Mai multi militari ai Fortelor de aparare israeliene (IDF) s-au filmat in timp ce umileau un palestinian legat la maini si la ochi. Inregistrarea, difuzata de Channel 10, il arata pe palestinian legat la ochi, in genunchi, in timp ce este obligat sa repete propozitii dictate de soldati, membri ai brigazii de infanterie Golani.

Unul dintre soldati ii spune palestinianului: "Golani will bring you a log to stick up your ass." Dupa ce prizonierul repeta, ceilalti militari rad zgomotos. Prizonierul este intrebat daca vrea bomboane si, la un moment dat, soldatii sunt invitati de un coleg sa-l aplaude pe palestinian pentru efortul depus.

Armata a condamnat comportamentul soldatilor si a demarat o ancheta. "IDF condamna acest incident foarte grav. Astfel de comportamente nu fac parte din valorile IDF si ale soldatilor sai", a declarat un purtator de cuvant al armatei.

IDF a precizat ca a aflat de acest incident doar dupa ce a primit imaginile de la Channel 10.

Giora Inbar, fost comandant al brigazii, se declara uluit si rusinat de eveniment. "Nu stiu de ce soldatii au avut nevoie de asa ceva. In mod normal, as crede ca este vorba despre o expresie a fricii, or de o eliberare a tensiunii acumulate, dar soldatii nu par tensionati, nu sunt amenintati de nimic", spune el.