Cel putin opt oameni au murit si alte 30 au fost ranite in Caucazul rusesc, dupa ce o femeie kamikadze a detonat o incarcatura exploziva intr-o statie de autobuz, in centrul orasului Vladikavkaz, anunta AFP. "Potrivit datelor preliminare, explozibilul a fost detonat de o femeie kamikadze, in momentul in care autobuzul a oprit in centrul orasului", a anuntat guvernul Osetiei de Nord, citand primele concluzii ale fortelor locale de ordine.

Cinci persoane se afla in stare grava, in timp ce unul dintre raniti este in stare critica.

Agentiile rusesti de presa, citand surse oficiale din Osetia de Nord, anunta un bilant intre opt si 11 morti.

"Sase persoane au fost ucise la locul exploziei si alte doua au decedat in drum spre spital", a afirmat un reprezentant al comisiei de ancheta, citat de Interfax.

"Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a ordonat FSB si comisiei de ancheta sa efectueze o ancheta minutioasa", a precizat serviciul de presa al Kremlinului, citat de Ria Novosti

Potrivit martorilor oculari, in microbuz se aflau, la momentul exploziei, cel putin 50 de persoane.

Osetia de Nord se invecineaza cu Cecenia si cu Ingusetia, doua republici caucaziene unde atentatele teroriste sunt relativ frecvente.

Cel mai grav incident de acest tip a avut loc in scoala din Beslan, in septembrie 2004, cand rebelii au luat ostatici mai multe sute de persoane. Dupa interventia fortelor rusesti de ordine, bilantul a fost dramatic: 334 de morti, dintre care 186 copii.