Proaspatul cistigator de la Casa Alba, Barack Obama se grabeste cu numirile in posturile cheie - asteptarile sunt mari din partea americanilor. El l-a rugat pe congresmanul de Illinois, Rahm Emanuel, fost consilier al presedintelui Bill Clinton, sa accepte funcţia de sef al staff-ului. In curind, Obama va face public si numele secretarului trezoreriei. Analistii estimeaza ca actualului secretar al apararii, Robert Gates, i se va cere sa ramina in functie.

BBC precizeaza ca Rahm Emanuel este o adevarata vedeta a Partidului Democrat. Fost consilier al presedintelui Clinton, Emanuel este considerat un dur, fiind deseori criticat de republicani, care il considera prea intransigent. S-ar putea ca numirea sa mai degraba sa adincească diviziunile existente in Partidul Democrat, in loc sa le aplaneze, asa cum s-a angajat sa faca Barack Obama.

Agentiile internationale de presa relateaza ca Barack Obama a decis sa nu mai apara in public cateva zile, urmand sa organizeze o conferinta de presa la sfarsitul saptamanii.