E casatorita de 18 ani, are trei copii si e cea mai bogata femeie din Germania. Averea ei este estimata la 7,8 miliarde de euro. Fara mostenitoarea familiei Quandt, Susanne Klatten (46 de ani), nu se ia nicio decizie importanta la BMW si concernul farmaceutic Altana. In vara anului trecut, Susanne si-a gasit un iubit, pentru care a platit scump. Mai intai, 7,5 milioane de euro, ca acesta sa taca. Acum plateste si mai mult, pentru ca scandalul escrocheriei sentimentale, la care a fost supusa, bubuie in toata mass-media germana.

Love-story fara happy end

In vara anului 2007, miliardara si escrocul s-au cunoscut in barul unui hotel. Helg Sgarbi are 41 de ani si 1,85 m, e politicos si manierat. E si el casatorit, numele Sgarbi l-a luat dupa sotia sa, in locul numelui sau Russak. Bild il considera un „gigolo si charmeur“ si da informatii referitoare la cele 6 limbi straine pe care acesta le vorbeste. A facut armata in Elvetia, a avut in 2000 un birou de traduceri, a stat in inchisoare la Viena pentru delicte de proprietate.

Cu miliardara germana, pe care a cucerit-o cu charisma si manierele sale elegante, s-a intalnit in camere de hoteluri discrete, din zona München. O intalnire a fost cea din camera 629, de la hotelul Holiday Inn din Leopoldstrasse din München. Acolo, complicele lui Sgarbi, Ernani Baretta (63 de ani) inchiriase camera alaturata. Baretta filmeaza perechea in timp ce facea dragoste, filmul constituie ulterior obiect de santaj.

7,5 milioane de euro ii „da imprumut“ miliardara germana lui Sgarbi, cumparandu-i tacerea. Acesta insa isi reia santajul, inceput in toamna lui 2007, cerand inca 40.000.000. Dupa cateva luni, Susanne Klatten se decide sa rupa cercul vicios si anunta procuratura, facand sesizare pentru inselaciune si santaj, in ianuarie 2008. Procuratura müncheneza a confirmat procesul care se afla pe rol, impotriva lui Sgrabi, care e in arest de cateva luni. Detalii de continut n-au fost date de procuratura, cazul a ajuns insa pe prima pagina a ziarelor.

Swiss connection

Sgarbi nu s-ar afla la primul santaj de acest gen, el ar mai avea si alte bogatase la activ, printre care si o milionara elvetianca de 83 de ani. Revista Focus, citand cotidianul Bild mai spune ca Sgarbi ar fi locuit initial in conditii foarte modeste, in satul Uznach si ar fi lucrat intr-o pizzerie. Apoi, si-a creat o „fatada extravaganta“, legitimandu-se ca poliglot si „consilier special al Elvetiei pentru zonele de criza“.

In presa elvetiana au aparut si informatii cum ca nu Sgarbi, gigolo-ul cu aptitudini de psihoterapeut, ar fi de fapt capul afacerii, ci complicele sau cu filmarile. Despre Ernani Baretta, jurnalistul Romeo Regenass citat de Süddeutsche Zeitung spune ca il are in vizor de 14 ani, ca sef al unei secte si urmarit de justitia elvetiana. Sgarbi ar fi in solda lui Baretta din anul 1995.

Baretta a locuit in anii '90 in Zürich, unde a facut pe terapeutul si „vindecatorul“ de suflete. In afacerea sa a atras multi tineri, printre care si cativa juristi. Cand l-a cunoscut pe Sgarbi, i-a dibuit imediat talentul acestuia de a atrage femei. In unele cazuri, nici n-ar fi fost nevoie de santaj, caci mai ales doamnele in varsta dadeau banii ceruti, de buna voie.

Imperiul secretelor

Susanne Klatten este mostenitoarea imperiului Quandt, o familie de miliardari plina de secrete. Ea insasi traieste, impreuna cu sotul si familia extrem de discret, si n-ar fi dat in toata viata sa, decat un singur interviu. Imperiul Quandt a inceput cu fabrici de prosoape in Brandenburg, acum sediul este la Bad Homburg. Intre membrii familiei, un personaj controversat este Günther Quandt (1881-1954) care le-ar fi furnizat nazistilor uniforme, paturi, arme si munitie. Fiii acestuia, Harald (decedat in 1967) si Herbert (decedat in 1982) si-au impartit ulterior intre ei concernul mostenit (VARTA, IWKA, Daimler-Benz, BMW).

Susanne este fiica lui Herbert Quandt din a treia casatorie si s-a casatorit cu inginerul Jan Klatten, cu care are trei copii, in anul 1990. Sotul se pare ca n-ar fi stiut la casatorie de imensa avere a Susannei. In cadrul actualului scandal, el a declarat ca o sustine si este alaturi de ea.