Problemele financiare domina in decizia de vot a alegatorilor americani care au votat cu Barack Obama, potrivit exit poll-urilor realizate de Fox News. Sursa citata arata ca, potrivit unor evaluari preliminare, Obama a fost preferat in fata lui John McCain in randul alegatorilor preocupati indeosebi de situatia economica, scorul fiind de 56% la 42% in favoarea democratului.

In randul alegatorilor tineri, Obama conduce in fata lui McCain cu 69% la 28%, potrivit exit poll-urilor Fox News. In randul alegatorilor aflati la primul lor vot, Obama conduce cu 72%-27%.

Potrivit rezultatelor preliminare ale unor sondaje Associated Press citate de postul de televiziune, sase din zece alegatori au apreciat ca situatia economica este cea mai importanta problema cu care se confrunta SUA. Niciuna dintre celelalte probleme listate de realizatorii sondajelor - energia, Irak, terorismul si sistemul de sanatate - nu a fost selectat de mai mult de unul din zece alegatori ca fiind cea mai importanta problema.