E pregatita America sa aleaga un presedinte de culoare si sa schimbe directia sau va merge in continuare cu republicanii? Miercuri, 5 noiembrie, intre 7 si 10 dimineata, cele doua redactii RFI de la Bucuresti si Paris va tin la curent cu rezultatele scrutinului prezidential.

Magdalena Boiangiu, analist de politica externa la Dilema Veche, Magda Prelipceanu, Mircea Iorgulescu si Dragos Ghitulete vor analiza alegerile din SUA si impactul acestora asupra Romaniei si Uniunii Europene.

Participa la discutii Cristian Pirvulescu, presedintele Pro Democratia, sociologul Dan Dungaciu si analistul politic Bogdan Chireac.

Corespondentii RFI din Bruxelles-Mihaela Gherghisan, New York-Radu Tudor, Italia-Stefan Popescu, Moscova-Liviu Iurea si Londra-Lelia Galis vor transmite primele reactii din SUA si Europa dupa ce numele viitorului presedinte va fi cunoscut.

In jurnalul economic, de la 8:33, jurnalistii Hotnews.ro vor vorbi despre reformele economice si financiare pe care trebuie sa le faca noul presedinte.