Democratul Barack Obama si-a adjudecat primul scrutin din Ziua Alegerilor. El s-a impus cu 15 voturi la sase voturi in fata lui John McCain in Dixville Notch, statul New Hampshire, ai carui alegatori au fost primii care s-au prezentat la urne in cadrul scrutinului de marti pentru desemnarea noului lider de la Casa Alba. Sectia de votare a fost deschisa exact la miezul noptii pentru cei aproximativ 20 de alegatori inregistrati. Incepand din 1960, mica localitate este mereu prima care voteaza de Election Day.

Localitatea are aproximativ 75 de locuitori, insa doar 21 dintre acestia sunt inregistrati ca votanti (cinci democrati, patru republicani si 12 independenti).

Dixville Notch si-a deschis urnele la ora 12 A.M., o practica continua din 1960, care atrage zeci de reporteri in oraselul izolat aflat in partea de nord-est a statului New Hampshire. In 1996, o alta localitate din acelasi stat, Hart's Location, a reluat traditia existenta in anii '40 si isi deschide si ea urnele la miezul noptii fara insa prea mult tam-tam mediatic.

Ultimele doua scrutinuri in Dixville Notch au fost castigate de republicanul George W. Bush, care a obtinut 80% din voturi in 2000 si 73 de procente in 2004. La alegerile preliminare din luna ianuarie a acestui an, alegatorii din micul orasel l-au ales pe John McCain in cursa republicana si pe Barack Obama in cadrul scrutinului democrat.

Analistii prognozau, de altfel, ca, desi e traditional republican, oraselul va inclina spre democratul Obama in acest an.