Ungaria a evitat falimentul de stat si o criza sociala de mare amploare, gratie ajutorului institutiilor financiare internationale, a declarat premierul ungar, socialistul Ferenc Gyurcsany, citat de NewsIn.

"Falimentul de stat, in paralel cu o profunda criza sociala ce ar fi rezultat din el, ar fi putut fi consecintele crizei financiare", a declarat seful Guvernului intr-un interviu acordat saptamanalului Budapest Vasarnapi Hirek.

Ungaria a obtinut in 28 octombrie un sprijin financiar exceptional de 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar International (FMI), Uniunea Europeana si Banca Mondiala (BM), dupa ce obtinuse deja cinci miliarde de euro de la Banca Centrala Europeana (BCE) la jumatatea lunii octombrie.

Ferenc Gyurcsany a multumit liderilor tarilor europene care au jucat un "rol esential in ajutorul acordat Ungariei", mentionandu-l pe omologul sau britanic Gordon Brown, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, a carui tara detine presedintia Uniunii Europene.