O masina aflata in parcarea unui campus universitar din Spania a explodat joi. Incidentul s-a produs la universitatea Navarra din Pamplona, in nordul Spaniei, anunta postul national de radio spaniol, citat de AFP. Explozia s-a soldat doar cu raniti usor. Din primele informatii, este vorba despre un atentat al organizatiei ETA, al doilea din ultimii 6 ani.

Potrivit agentiei spaniole Vasco Press, explozia a avut loc in fata cladirii principale a Universitatii. "O masina capcana a explodat intr-o parcare, aproape de cladirea centrala. Este sigur ca exista raniti, pentru ca este o zona destul de circulata", a spus pentru AFP un angajat al Universitatii din Navarra.

Aceasta explozie intervine la doua zile dupa arestarea a patru presupusi membri ai organizatiei separatist basce ETA, in Valencia si in Navarra, pentru detinerea de arme si material explozibil.

ETA, care este inclusa pe lista organizatiilor teroriste, de catre UE si SUA, este responsabila pentru moartea a 824 de persoane, in 40 de ani de violente pentru independenta Tarii Basce.