Prim-ministrul ceh Mirek Topolanek a atacat marti un paparazzo de la un ziar de scandal local, care a incercat sa-l fotografieze, in timp ce isi plimba fiul in varsta de un an intr-un carucior, intr-un parc de langa Praga.

Topolanek se indrepta, impreuna cu fiul sau in varsta de un an si trei luni, spre sediul Partidului Civic Democratic, din care face parte, cand a fost inconjurat de presa, relateaza Reuters.

In momentul in care un fotoreporter al tabloidului ceh Blesk si-a apropiat aparatul de carutul in care dormea baietelul, incercand sa-l imortalizeze, premierul si-a iesit din fire si l-a impins cu putere pe fotograf. Lovitura primita a fost atat de puternica incat paparazzo-ul s-a izbit de un zid aflat in preajma, ranindu-se la cap.

"Ce ai facut? De ce il fotografiezi? Cum indraznesti?", a fost auzit spunand Topolanek catre fotograf.

Premierul ceh a evitat ulterior sa faca vreun comentariu in legatura cu incidentul.

Mirek Topolanek a fost de nenumarate ori tinta criticilor presei din cauza caracterului sau. Anul trecut, acesta s-a hotarat sa divorteze de sotia sa, dupa o relatie extraconjugala cu vicepresedintele camerei inferioare a Parlamentului ceh, Lucie Talmanova, in urma careia a rezultat si un copil.

Mai mult, formatiunea din care face parte, Partidului Civic Democratic (ODS), a inregistrat doua esecuri consecutive, pe 18 octombrie, la alegerile regionale si pe 25 octombrie la alegerile pentru Senat. Scrutinul a reprezentat un test politic pentru grupul liberal al premierului Mirek Topolanek, fragilizat de disensiunile interne, cu doar doua luni inaintea preluarii, de catre Cehia, a sefiei UE.