Potrivit publicatiei britanice The Guardian, Stefan Petzner, succesorului lui Jorg Haider la conducerea partidului populist din Austria a dezvaluit in cadrul unui interviu radio relatia sa cu fostul lider al partidului. Petzner a fost numit la inceputul saptamanii in fruntea partidului populist Alianta pentru Viitorul Austriei. “Am avut o relatie care mergea dincolo de prietenie. Jorg si eu eram legati de ceva foarte special. El era barbatul vietii mele”, a declarat Petzner in cadrul interviului radio.

Reamintim faptul ca politicianul austriac a decedat in urma cu doua saptamani dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier. Potrivit The Guardian Jorg Haider a votat impotriva unei motiuni parlamentare prin care urma sa fie scazuta varsta la care relatiile homosexuale ar fi permise. Dezvaluirile legate de relatiile homosexuale ale politicianului austriac au socat opinia publica din Austria deoarece acesta se declara un familist convins. Haider era casatorit si avea doi copii.

Reporterii The Guardian sustin ca inainte de accident Haider s-ar fi imbatat intr-un bar din Klagenfurt dupa ce s-a certat cu amantul sau la o petrecere. Potrivit rapoartelor oficiale, Haider avea alcolemia mare in momentul accidentului si a depasit de doua ori limita de viteza admisa.