Partidul Republican a cheltuit peste 150.000 de dolari pentru hainele si machiajul lui Sarah Palin, candidata la postul de vicepresedinte al SUA. Dupa ce republicanii au organizat o campanie de strangere de fonduri, banii adunati au fost cheltuiti in magazine de lux din Minneapolis, New York si St. Louis.

In magazinele din New York au fost lasati 49.425 de dolari, in timp ce in Minneapolis s-au cheltuit 75.062 dolari. In luna septembrie, alti 4.716 dolari au fost investiti in machiajul si coafura lui Palin, informeaza AFP, preluat de Yahoo.

Aceste cheltuieli nu erau publicate in raportul financiar al Partidului Republican la momentul in care Palin a fost aleasa de McCain pentru candidatura. Cheltuielile figureaza intr-o categorie recent adaugata - "accesorii specifice campaniei".

"Este remarcabil cum, in aceste momente importante pe care le traverseaza tara noastra, noi pierdem timpul vorbind despre bluze si costume", a declarat Tracey Schmitt, purtatorul de cuvant republican.

"Tot timpul, intentia noastra a fost sa donam aceste haine dupa ce campania se va fi incheiat", a adaugat Schmitt. Printre sumele mentionate s-au strecurat si 295 de dolari, cheltuiti in doua magazine de lux pentru copii. Acest lucru sugereaza ca si cel mai mic membru al familiei Palin a fost ajutat sa se acomodeze cu mersul campaniei.

Alti 4.092 de dolari au fost cheltuiti la Atelier, un magazin de lux pentru barbati, a mai aratat raportul.