Seful marelui stat major al armatei ruse, generalul Nikolai Makarov, a estimat, marti, ca reluarea cooperarii in cadrul Consiliului Rusia-NATO, inghetata in urma crizei georgiene, este posibila pana la sfarsitul acestui an, relateaza AFP.

"Cred ca o decizie va fi luata in noiembrie-decembrie, dar ramane ca partea americana sa decida", a afirmat marti generalul Makarov, care a revenit in aceasta seara la Moscova, dupa ce s-a intalnit, la Helsinki, cu omolgul sau american, amiralul Michael Mullen.

Cei doi oficiali s-au intalnit pentru a discuta despre relansarea relatiilor bilaterale, puternic afectate de conflictul izbucnit, la sfarsitul acestei veri, in Republica Georgia, au afirmat surse americane.

Un purtator de cuvant al Aliantei nord-atlantice a precizat insa, dupa intalnirea de la Helsinki, ca NATO mentine, pana la noi ordine, decizia privind suspendarea relatiilor la nivel inalt cu Rusia.

"NATO nu a discutat si nici nu a decis sa renunte la pozitia adoptata de tarile aliate", a precizat James Appathurai.

Reuniunile Consiliului NATO-Rusia la nivel de ambasadori au fost suspendate in 19 august, in urma ofensivei declansate de armata rusa impotriva Georgiei.

Trupele rusesti au intervenit in Georgia dupa o incercare a autoritatilor de la Tbilisi de a prelua controlul asupra regiunii separatiste pro-ruse Osetia de Sud.