Gazda emisiunii "Daily Show" de pe postul Comedy Central, Jon Stewart, a ironizat declaratiile lui Sarah Palin despre "partile pro-americane ale tarii", criticand sugestiile acesteia ca "doar orasele mici, de provincie reprezinta adevarata America".

"Palin a declarat ca ii place sa mearga in localitatile mici deoarece ele reprezinta partea pro-americana a tarii. Vreau sa-i spun ceva, foarte repede: F*** you", a declarat Stewart referindu-se la declaratiile lui Palin, nominalizata de republicani pentru functia de vicepresedinte al SUA.

"Nu mai suport... Iarasi ne-am intors la ideea ca numai orasele mici reprezinta America adevarata", a afirmat Stewart, in apaluzele audientei. "Vedeti voi, New York City nu a fost suficient de bun pentru f***ing Osama ben Laden, asa ca trebuie sa fie suficient de bun pentru voi", a declarat comicul.

Stewart a acuzat-o pe Palin ca "a sters bucati intregi din tara" si a spus ca McCain a ales-o pe aceasta pentru functia de vicepresedinte din "padure", referindu-se la statul Alaska, locul de bastina al politicianului republican.

Atacurile lui Stewart au fost facute dupa ce Palin a declarat saptamana trecuta, in timpul unei strangeri de fonduri in Carolina de Nord, ca "noi credem ca cea mai buna partea a Americii nu este in Washington D.C. Credem ca cea mai buna parte a Americii sunt orasele mici pe care le vizitam, in aceste mici parti pe care eu le numesc adevarata America, unde gasim regiunile foarte muncitoare, foarte patriotice, foarte pro-americane ale acestei natiuni minunate".

Tabara democrata a speculat rapid declaratiile lui Palin, iar consilierii lui Barack Obama au transmis un mesaj jurnalistilor in care intreaba: "Care este acea regiune din tara care nu este pro-americana?".